Sessió informativa sobre els Ajuts Leader 2023

Els ajuts Leader són uns ajuts convocats pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i cofinançats amb fons europeus FEADER amb l’objectiu de diversificar i promoure l’economia en zones rurals i permeten obtenir fins a un 40% de subvenció a fons perdut per crear, ampliar o millorar les activitats econòmiques d’aquestes zones.

ADRINOC, amb seu a Olot i Figueres, dona suport i assessorament a totes aquelles empreses i persones emprenedores que es vulguin acollir al programa d’ajuts Leader. L’àmbit territorial d’ADRINOC abraça 83 municipis rurals de les comarques de l’Alt Empordà, la Garrotxa, Osona, el Pla de l’Estany, la Selva i el Gironès.

Amb aquests ajuts ADRINOC vol fomentar projectes d’inversió que creïn ocupació, que diversifiquin el teixit productiu de l’àmbit territorial, que estiguin promoguts per joves i que minimitzin l’impacte del canvi climàtic, seguint així els objectius estratègics de desenvolupament local de l’entitat.

La darrera convocatòria d’ajuts, corresponent a l’anualitat 2022, es va resoldre el passat mes de maig i ha permès subvencionar 12 projectes. Es tracta, majoritàriament, de creació i desenvolupament de microempreses, moltes d’elles del sector agroalimentari, i també del sector turístic, i algunes empreses de serveis, amb projectes d’inversió que superen els 2 milions d’euros.

Properament s’obrirà la primera convocatòria d’ajuts Leader del període PEPAC 2023-2027, i és per això que des d’ADRINOC volem oferir una sessió informativa adreçada a totes les persones que s’hi vulguin acollir.

Es tracta d’una sessió en format online en la que cal inscripció prèvia que es podrà fer directament a través de la nostra pàgina web o clicant AQUÍ.

Més informació a: https://www.adrinoc.cat/convocatories/