S’obre la convocatòria d’ajuts LEADER 2023

ADRINOC disposa de 667.154 € per atorgar a les empreses, entitats i persones emprenedores del seu àmbit territorial. Les sol·licituds es poden presentar des del 21 de desembre fins al 20 de gener.

Aquest dimecres 20 de desembre s’ha publicat la primera convocatòria d’ajuts Leader del període PEPAC 2023-2027. Els ajuts Leader són uns ajuts convocats pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i cofinançats amb fons europeus FEADER amb l’objectiu de diversificar i promoure l’economia en zones rurals. Aquest ajuts permeten obtenir fins a un 40% de subvenció a fons perdut per a la creació, ampliació o millora de les activitats econòmiques d’aquestes zones. També es poden acollir als ajuts les entitats públiques que presentin projectes de recuperació del patrimoni cultural i natural, projectes de serveis a les persones, i inversions en infraestructures per a la mitigació del canvi climàtic o en infraestructures que generin activitat econòmica i ocupació, i en aquest cas el projecte d’inversió pot obtenir fins a un 80% d’ajut.

ADRINOC (Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya) té una dotació de 667.154,07€ per atorgar a les empreses, entitats públiques i persones emprenedores que vulguin sol·licitar els ajuts dins seu àmbit territorial. Recordem que l’àmbit territorial d’ADRINOC engloba 83 municipis rurals de les comarques de l’Alt Empordà, la Garrotxa, el Gironès, la Selva, el Pla de l’Estany i Osona.

Amb aquests ajuts ADRINOC vol fomentar projectes d’inversió en zones rurals que creïn ocupació, que diversifiquin el teixit productiu, que estiguin promoguts per joves i que minimitzin l’impacte del canvi climàtic, seguint així els objectius estratègics de desenvolupament local de l’entitat.

ADRINOC, amb seu a Olot i Figueres, dona suport i assessorament a totes aquelles empreses, entitats i persones emprenedores que es vulguin acollir al programa d’ajuts Leader. Les tècniques de l’entitat  fan un acompanyament en tot el procés, assessorant sobre la documentació a presentar, resolent els possibles dubtes que puguin sorgir i fent un seguiment personalitzat de cada projecte. 

En aquesta convocatòria, publicada aquest dimecres 20 de desembre, es poden presentar sol·licituds des del 21 de desembre fins el proper 20 de gener de 2024. Les persones que s’hi vulguin acollir poden contactar amb l’equip tècnic d’ADRINOC per rebre assessorament personalitzat i informació més detallada dels ajuts a Olot o a Figueres trucant al 670 003 963 o a través de l’adreça de correu electrònic info@adrinoc.cat.

Més informació a: https://www.adrinoc.cat/ajutsleader/