ADRINOC rep prop d’un 30% més de sol·licituds en la convocatòria d’ajuts Leader 2023

En la convocatòria 2023, que ja s’ha tancat, ADRINOC ha rebut un total de 48 sol·licituds superant així les xifres dels últims anys i situant-se com el grup Leader amb més sol·licituds de Catalunya.

Ja s’ha tancat la primera convocatòria d’ajuts Leader del període PEPAC 2023-2027. Aquests ajuts, finançats pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), estan adreçats principalment a micro, petites i mitjanes empreses i permeten obtenir fins a un màxim d’un 40% de subvenció a fons perdut en inversions per a la creació, millora i/o ampliació de negocis.

Des d’ADRINOC s’han rebut un total de 48 sol·licituds, convertint aquesta convocatòria en una de les més concorregudes dels últims anys. Si ho desglossem per comarques, de les sol·licituds rebudes n’hi ha:

• 21 a l’Alt Empordà
• 15 a la Garrotxa
• 5 a Osona
• 3 al Gironès
• 3 a la Selva
• 1 al Pla de l’Estany

Recordem que l’àmbit territorial d’ADRINOC engloba 83 municipis rurals de les comarques de l’Alt Empordà, la Garrotxa, el Gironès, la Selva, el Pla de l’Estany i Osona. Les 48 sol·licituds suposen un total de 10 milions d’euros en projectes d’inversió al territori.

De les 48 sol·licituds rebudes, 7 d’elles corresponen a projectes d’iniciativa pública. Tal i com preveu l’Ordre d’ajuts, les entitats públiques poden demanar ajuts per projectes de recuperació del patrimoni cultural i natural, projectes de serveis a les persones, i inversions en infraestructures per a la mitigació del canvi climàtic o en infraestructures que generin activitat econòmica i ocupació.

Pel que fa a la resta de sol·licituds d’aquest 2023, predominen els projectes turístics i agroalimentaris, seguits d’inversions de micro i petites empreses industrials i de serveis.
ADRINOC, amb seu a Olot i Figueres, dona suport i assessorament a totes aquelles empreses i persones emprenedores que es vulguin acollir al programa d’ajuts Leader. Les tècniques de l’entitat fan un acompanyament en tot el procés, assessorant sobre la documentació a presentar, resolent aquells dubtes que sorgeixin i fent un seguiment personalitzat de cada projecte.

Un cop tancada la convocatòria, durant les properes setmanes les tècniques revisaran les propostes presentades per assegurar que totes elles compleixen els requisits i, seguidament, es passarà a la valoració dels projectes presentats per determinar quins d’ells podran accedir als ajuts Leader per concurrència competitiva.

Durant aquest 2024 està previst que s’obri una nova convocatòria d’ajuts Leader.

Més informació a: https://www.adrinoc.cat/ajutsleader/