Els horts compartits de l’Ariège

El projecte de cooperació Relleu Agrari que lidera ADRINOC compta amb la participació del GAL francès PETR Ariège. En el marc d’aquesta col·laboració ADRINOC ha organitzat aquest mes d’abril una visita a la zona de l’Ariège per conèixer el projecte d’horts compartits que el PETR Ariège du a terme en aquest espai.

Tècnics d’ADRINOC, de l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, del Consorci Leader Pirineu Occidental, del Consorci Leader de la Catalunya Central i d’ARCA, han visitat Foix i Pailhès per conèixer com es gestionen aquests horts compartits. Es tracta d’espais oberts a tothom que ajuden a la cohesió social i que han augmentat la sensibilització vers el producte local de qualitat i proximitat. El projecte disposa d’un espai educatiu per escoles, parcel•les privades i un espai d’hort comunitari gestionat de forma compartida. Cada dimecres es troben els usuaris amb la dinamitzadora per establir quines tasques cal dur a terme i fer un seguiment de com funciona l’espai. Els horts compartits de Pailhès són una aposta del propi municipi, ja que és l’ajuntament qui ha cedit aquesta parcel·la i en finança la dinamització.   

La trobada a l’Ariège també ha servit per teixir aliances amb el GAL francès. S’han dut a terme reunions de treball per posar en comú la feina feta i per establir quines accions futures es duran a terme de forma conjunta en aquesta cooperació transfronterera.